L & M Resin Kits

UTVA-75


1:72 Scale No. 72-02


Utva - 75 je laki niskokrilni avion dvosjed, metalne konstrukcije. Prvenstveno je namjenjen za osnovnu obuku vojnih pilota i rezervnih oficira pri Vazduhoplovnoj vojnoj akadeniji u Zadru (za vrijeme bivše SFRJ), obuku civilnih pilota, vuču jedrilica u aeroklubovima pri bivšem Vazduhoplovnom savezu Jugoslavije. Osim toga, koristila ga je i TO SFRJ kao laki borbrni avion, izviđački i avion za vezu.

Rad na projektu ovog aviona započinje u prvoj polovici sedamdesetih godina prošlog stoljeća, suradnjom Instituta mašinskog fakulteta, VTI, Prve petoletke i Utva-RO Fabrika Aviona Pančevo, pod rukovodstvom ing. D. Dimića.

Prvi prototip Utve-75 polijeće 19. Svibnja 1976. godine. Izrađena su dva prototipa ovog aviona, prvi s izbočenim zakovicama i drugi s upuštenim zakovicama. Ispitivanja na oba prototipna aviona odvijala su se u Vazduhoplovnom opitnom centru na Batanjici.
Za serijsku proizvodnju izabran je prvi prototip. Serijski proizvedeni avioni nisu se mnogo razlikovali od osnovnog prototipa. 1980. godine započinje njegova operativna upotreba u Vazduhoplovnoj vojnoj akadeniji u Zadru . Osim dvosjedne inaćice, postoji i četverosjedna Utva-75 A, poljoprivredna Utva-75 AG11 i Utva-78 sa superkritičnim aeroprofilom krila.

Kao nasljednik Utva-75, u novom programu početnog školavanja vojnih pilota, pojavljuje se 1985. godine Utva Lasta.

Ovi avioni koriste se i danas u državama nastalim raspadom bivše SFRJ.
U Domovinskom ratu Utva-75 korištena je za obavljanje različitih zadataka u skladu sa "partizanskim" načinom ratovanja. Jedna od najpoznatijih fotografija iz tog razdoblja, je Utva-75, naoružana sa dva para raketnih bacača tipa OSA na podkrilnim nosačima, koja je pripadala Samostalnom Zrakoplovnom Odjeljenju 4. brigade HV-a.

Danas, preostale, Utve-75 pri Učilištu Hrvatskog Ratnog Zrakoplovstva "Rudolf Perišin" u Zadru, obavljaju svoj osnovni zadatak, početnu obuku vojnih pilota.


Tehničke karakteristike:

Raspon krila: 9,730 m
Dužina zrakoplova: 7,110 m
Visina : 3.149 m
Motor: AVCO LYCOMING 10-360 B1F , 134 Kw
Brzina: maksimalna 215 km/h, krstarenja 185 km/h, dolet: 800 km
Plafon leta: 4000 m
Naoružanje: dva podvjesna mjesta na krilima;mitraljezi, rakete, bombe 100 kg

 

Maketa:

Ovo je druga po redu maketa domaćeg proizvođača L&M Resin kits. Maketa se sastoji od 33 dijela izrađena u resinu (30 dijela) i vacu´n formu (3 dijela).

Dimenzije makete: prema prilagođenim nacrtima iz maketarskog časopisa Aero magazin 1/90 (približno):

-dužina: 96,75 mm (7 110 mm) - 2 mm
-raspon krila: 134,63 mm (9 730 mm) - 0,5 mm

Trup:

Panelizacija je solidna. Trup se sastoji od dva dijela zajedno s vertikalnim stabilizatorom. Na prednjem dijelu od završetka spinera do prvog vertikalnog panela trup je kraći, približno, za 2 mm. To se može uočiti i uspoređivanjem dijelova trupa makete s fotografijama aviona. Za korekciju dužine trupa najbolje je uzeti komadić plastike, zalijepiti na prednji dio trupa, kitati i kasnije brusnim papirom, doraditi, oblikovati prednji dio trupa makete. Na lijevoj strani vertikalnog stabilizatora panelizacija je malo grublja, trebalo bi ta mjesta kitati, lagano preći brusnim papirom i ponovo panele ugravirati. Okvire prozora, na zadnjem dijelu pilotske kabine, trebalo bi brušenjem produžiti,stanjiti njihov okvir, za 1 mm, prema prednjem dijelu pilotske kabine, a iz prozirnog komadića plastike izraditi nove prozore.

 

Unutrašnjost pilotske kabine:

Izrada dijelova dobra. Na pojedinim dijelovima ima srha (ostatka plastike od lijevanja). Za opcije zatvorene pilotske kabine, koju nam proizvođač nudi, dijelovi, detalji, koji su dati u maketi zadovoljavajući su. Ako se, ipak, odlučite na opciju otvorene pilotske kabine, večinu dijelova iz makete morat ćete zamjeniti dijeloviima iz samogradnje. Za tu akciju bit će vam potrebni crteži i fotografije pilotske kabine.

Vjetrobransko staklo i prozori:

Solidno izrađeni u vac-u-form tehnici, prozirni i tanki.

Elisa i spiner:

Izrađeni u jednom dijelu. Dužina spinera i krakova elise izrađeni su korektno. Kod elisa zadnji dio prema korjenu, trebalo bi malo brušenjem doraditi, tako da elise dobe odgovoarajući oblik.

Krila i horizontalni stabilizator:

Izrađena u jednom komadu. Dimenzijski približno točni
(- 0,3 do - 0,5 mm). Panelizacija i detaljiranje solidno.

Stajni trap:

Noge stajnog trapa i kotači, imaju dosta srha i rupica od lijevanja, izrađena su korektno, solidno detaljirani. Potrebna manja korekcija.
Ostalji dijelovi: izrađeni su solidno i korektno u mjerilu.

Naljepnice:

Boljka ove makete je nedostatak naljepnica. Mada nam proizvođač nudi, crtežima, opcije označavanja makete,naljepnice za ovu maketu nisu dati. Ono što preostaje je:

- potražiti u vlastitim zalihama naljepnice i prilagoditi ih (doraditi, napraviti nove) opcijama označavanja makete, koje nam proizvođač nudi.
- prilagoditi, napraviti nove naljepnice prema dokumentaciji koju posjedujete.
Prijedlog: poslužiti se publikacijom: HRVATSKI ZRAKOPLOVI - Domovinski rat 1991-1993/ V. Jereb, D. Frka.
- Kupiti naljepnice proizvođača Blue Raider , http://members.xoom.com/insigniamag

Sastavnica:

Pregledna, s kratkom poviješću samog aviona, pregledom dijelova i sastavljanja makete, shemom bojanja i označavanja makete.

Finale:

Opći dojam makete je dobar, mada ovoj maketi fale naljepnice. Prilikom sastavljanja makete ima dosta kitanja i dorade, što je normalno za mekete čiji su dijelovi izrađeni u resin i vac-u-form tehnikama.


Do sada od ovog proizvođača u mjerilu 1/72 na tržištu mogu se naći, osim ove makete i mekete aviona UTVA-75A i Ikarus S-49A, približno iste kvalitete. Za naredno razdoblje proizvođač nam najavljuje makete: Ikarus S-49C, Sim-X, Fizir FN. Nadamo se da uz nove makete možemo očekivati bolju kvalitetu samih maketa i neizbježne naljepnice, naravno!

Ocjena:

( Uložiti puno rada )

Literatura:

- V. Jereb, D. Frka: HRVATSKI ZRAKOPLOVI - Domovinski rat 1991-1993
- Jelko Kacin: Sodobna letala in helikopterji
- Magazin: AEROSVET 08/1988
- Maketarski magazin: Aero Magazin 1/1990
- sastavnica maketa
- fotografije iz arhive HRC-a i gospodina Emila Požara

 


Miljenko Frčko